NellaLifeStyle

7/15/2016

Banánkenyér házilag



Már egy ideje odafigyelek arra, hogy csak minőségi alapanyagokkal táplálkozzak és elhagyjam a cukrot, fehér lisztet. Az elején nem ment könnyen ez az életmód, de szerencsére már teljesen hozzászoktam. Ha megkívánok valami édeset, nem egy csokit veszek a boltban, hanem helyette egy marék málnát fogyasztok el. Ezzel a testemnek és a lelkemnek is jót teszek, próbáljátok ki.

Most hoztam nektek egy nagyon finom banánkenyér receptet, ami édes és mellette tápláló is. Elég nagy adag fog elkészülni belőle, de hűtőben tárolva hosszabb ideig eláll.

Hozzávalók:
  • ·         2,5 csésze zabpehely
  • ·         1 csésze sovány joghurt/görög joghurt
  • ·         2 tojás
  • ·         3/4 csésze eritritol/más édesítő
  • ·         1 kávés kanál fahéj
  • ·         1,5 teás kanál sütőpor
  • ·         0,5 teás kanál szódabikarbóna
  • ·         2 banán

Keverd össze az alapanyagokat, aszalványokkal (vörös áfonya, mazsola) vagy magokkal lehet gazdagítani.

Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt formába (én őzgerinc formát használtam) Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig süsd. Érdemes 25 perc után tűpróbával ellenőrizni a sütit, mert változó kinek mennyi idő alatt lesz kész.
Ha kipróbáltátok szívesen várjuk az elkészült banánkenyerek képeit J


Nonó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése