Most hoztam nektek egy nagyon finom banánkenyér
receptet, ami édes és mellette tápláló is. Elég nagy adag fog elkészülni belőle,
de hűtőben tárolva hosszabb ideig eláll.
Hozzávalók:
- · 2,5 csésze zabpehely
- · 1 csésze sovány joghurt/görög joghurt
- · 2 tojás
- · 3/4 csésze eritritol/más édesítő
- · 1 kávés kanál fahéj
- · 1,5 teás kanál sütőpor
- · 0,5 teás kanál szódabikarbóna
- · 2 banán
Keverd össze az alapanyagokat, aszalványokkal
(vörös áfonya, mazsola) vagy magokkal lehet gazdagítani.
Öntsd a tésztát egy sütőpapírral kibélelt
formába (én őzgerinc formát használtam) Előmelegített sütőben 180 fokon 30
percig süsd. Érdemes 25 perc után tűpróbával ellenőrizni a sütit, mert változó
kinek mennyi idő alatt lesz kész.
Ha kipróbáltátok szívesen várjuk az elkészült
banánkenyerek képeit J
Nonó
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése